GGPOKER

ȘCOALA DE POKER GGPOKER

ȘCOALA DE POKER GGPOKER

Ierarhia Mâinilor de Poker

Cunoașterea mâinilor de poker și a ierarhiei acestora este unul dintre cele mai importante elemente ale învățării jocului de poker.
Deși sunt multe de învățat, fie că joci poker live sau online, înțelegerea ierarhiei mâinilor tale de poker este esențială.

Fără a înțelege ierarhia mâinilor de poker, nu vei ști dacă mâna ta de start este puternică sau slabă. Necunoașterea puterii mâinilor tale de start poate duce la erori atunci când joci mâna de poker. Aceste erori pot, și probabil vor cauza pierderea banilor tăi. Capacitatea de a accesa rapid o foaie mentală la poker pentru a ști cum se clasează mâna ta de poker va fi de un beneficiu imens.
Există zece mâini de poker diferite, începând cu Chinta Royală de cel mai înalt rang până la High Card-ul de cel mai mic rang. Iată ghidul nostru simplu de ierarhie a mâinilor de poker pentru a te ajuta să înveți și să continui să-ți îmbunătățești jocul. Această ierarhie a mâinilor nu este ierarhia corectă și pentru Short Deck. Ierarhia mâinilor pentru Short Deck poate fi găsită aici. Nu uita să consulți foaia noastră referitoare la probabilitățile în poker pentru a te ajuta să înțelegi mai bine puterea mâinilor tale de start.

Lista Mâinilor de Poker – Clasament (De la Cel Mai Mare la Cel Mai Mic)

1. Chintă Royală

Cunoscută și sub denumirea de Ace high straight flush, Chinta Royală constă din A, K, Q, J și 10, toate de același simbol.

1. Chintă Royală
2. Chintă de Culoare

Cinci cărți în succesiune și toate de același simbol

2. Chintă de Culoare
3. Careu

Patru cărți de același rang plus o carte suplimentară.

3. Careu
4. Full House

Trei de-un fel plus o pereche.

4. Full House
Culoare

Orice cinci cărți de același simbol. Rangul nu contează.

Culoare
6. Chintă

Orice cinci cărți în succesiune. Simbolurile nu contează.

6. Chintă
7. Trei de un fel

Trei cărți de același rang plus orice alte 2 cărți nepereche.

7. Trei de un fel
8. Două Perechi

Două perechi diferite plus o altă carte.

8. Două Perechi
9. O pereche

Două cărți de același rang plus orice 3 cărți nepereche.

9. O pereche
10. Carte Mare

Când mâna ta nu îndeplinește niciun alt criteriu. Clasată de la cea mai mare carte până la cea mai mică.

10. Carte Mare

Cele mai bune mâini de început în poker

Cunoașterea puterii mâinii tale de start în orice joc de poker este esențială pentru o strategie de poker puternică. Cunoașterea ierarhiei mâinilor de poker te va ajuta să determini puterea cărților pe care le primești, fie că poți obține acea chintă royală greu de realizat sau o altă mână în care ai doar high card. Pentru a afla mai multe despre elementele de bază ale jocului de poker, vizitează școala noastră de poker.

Texas Hold'em
AA, KK
Aceste două mâini de start sunt cele mai bune în Texas Hold'em, dar nu se întâmplă des să primești imediat ași sau popi. Cu toate acestea, este important să ții cont de faptul că așii sau popii nu joacă bine împotriva mai multor adversari - în special atunci când joci popi - deoarece vei pierde probabil în fața oricui începe cu un singur as.
QQ, JJ, AK
Cei cu dame și valeți au, în general, cea mai bună mână de start în Hold'em. AK (asortat sau neasortat) domină majoritatea celorlalte mâini și oferă un mare potențial atunci când nu este o mână făcută, în timp ce damele și valeții s-ar putea să aibă serios de furcă cu un jucător care are ași sau popi.
TT, AK, AQ, AJ, KQ
Mâinile de start precum AQ și AK sunt foarte puternice împotriva combinațiilor de ași mai slabe. Este recomandat să plusezi preflop cu oricare dintre aceste mâini, deși trebuie să fii atent deoarece puterea lor depinde de ceilalți jucători și de poziția ta în joc.
Omaha
AAKK, AAJ10
Orice mână care conține o pereche de ași cu o carte de la zece la popă este cea mai bună mână în Omaha, sau PLO (Pot-Limit Omaha) poker. Ar trebui să uiți la raise și reraise cu aceste mâini și să mergi all-in înainte de flop, dacă este posibil.
KKQJ, JJQK
Perechile mari (TT-KK) cu cărți secvențiale se descurcă foarte bine la heads-up. Cu toate acestea, este de așteptat să găsești cel puțin un jucător cu ași la poker Omaha, așa că nu ar trebui să faci prea multe înainte de flop cu una dintre aceste mâini.
8876, 7789
Perechile medii cu cărți secvențiale sunt deosebit de puternice, deoarece obțin valoare din draw-urile coordonate sau din mâinile făcute pe flop. Ar trebui să dai limp cu aceste mâini sau să dai call la un raise dacă există și alți potențiali calleri.
AKQJ, KQJ10
Aceste mâini sunt puternice, dar sunt ușor de dominat înainte de flop - în special de perechi mari. Este important să joci aceste cărți cu atenție și să iei în considerare posibilitatea de a da call unui raise în poziție târzie.

Sfaturi de Poker pentru Începători

Chintă Royală
Chinta Royală, cunoscută și sub numele de Ace high straight flush, este cea mai bună mână din poker. Utilizând A-K-Q-J-T, toate de același simbol, o chintă royală bate orice. Singura situație în care această mână nu va câștiga este dacă un alt jucător are tot o Chintă Royală de un alt simbol, ceea ce va duce la egalitate.
Chintă de Culoare
Chinta de Culoare bate orice mână de poker până la ea, inclusiv un Careu. O Chintă de Culoare bate orice ar bate o Chintă Royală, atâta timp cât high card-ul este mai valoros decât orice altă Chintă de Culoare din aceeași mână. Un as poate fi de rang mare sau mic, conform regulilor high, dar nu poate fi de rang mare și mic simultan. Dacă ai o chintă de culoare cu Ace high, aceasta este o chintă de culoare Royală. Conform regulilor deuce-to-seven, un as are întotdeauna rang mare. Conform regulilor „ace-to-six low”, un as are întotdeauna un rang scăzut. Fiecare Chintă de Culoare este clasificată în funcție de cartea ei cea mai mare.
Careu
Careul, cunoscut și ca Quads, conține patru cărți de același rang și o altă carte (kicker). Se situează sub o chintă de culoare și deasupra unui full. Fiecare careu este clasificat în funcție de rangul cvadrupletului său și apoi de rangul kicker-ului său. Dacă mai mulți jucători au un careu, kicker-ul va fi folosit pentru a determina câștigătorul. Dacă kickerii sunt de rang egal, mâinile de poker sunt la egalitate.
Full House
Un Full - cunoscut și sub numele de Full Boat, Boat, Full Hand sau Tight - conține trei cărți de un rang și două cărți de un alt rang. Un Full se situează sub un Careu și deasupra unei Culori. Fiecare Full este clasificat mai întâi după rangul tripletei sale și apoi după rangul perechii sale.
Un Full format din 8-8-8-7-7 (numit Eights full of Sevens sau Eights over Sevens) ar fi mai mare decât un Full 8-8-8-6-6 sau 4-4-4-J-J, dar mai mic decât un Full House Q-Q-Q-6-6 sau 8-8-8-9-9. Dacă două Full-uri au atât tripletul, cât și perechea la fel, mâna de poker este la egalitate.
Culoare
O Culoare conține cinci cărți de același simbol, dar nu de rang secvențial. Se clasează sub un Full și deasupra unei Chinte. Fiecare Culoare este clasată mai întâi după cea mai mare carte, apoi după a doua cea mai mare carte și așa mai departe. Mâinile de culoare care diferă una de alta doar prin simbol sunt de rang egal. O culoare constând din K-Q-8-7-3 bate o culoare K-Q-8-6-5, dar pierde în fața unei culori A-6-5-4-2.
Dacă 2 sau mai mulți jucători au o culoare, câștigătorul mâinii va fi determinat de rangul cărților începând cu cea mai mare carte. Dacă fiecare carte a culorilor este aceeași, mâna este egală.
Chintă
O Chintă conține cinci cărți de rang succesiv, dar nu toate asortate. Aceasta se situează sub o Culoare și peste Trei de un fel. Fiecare Chintă este clasificată după cartea cu rangul cel mai înalt. Mâinile de Chintă care diferă între ele doar prin simbol sunt de rang egal. O chintă cu un as este cunoscută sub numele de Chintă Broadway, în timp ce o Chintă five-high (5-4-3-2-A) se numește chintă Wheel sau Baby.
Trei de un Fel
Cunoscut și ca Trips sau Set, Trei de un Fel conține trei cărți de același rang și alte două cărți nepereche (numite kickers). Se situează sub o Chintă și deasupra a Două Perechi. Fiecare mână Trei de un Fel este clasificată în funcție de tripletă, apoi în funcție de kicker-ul cel mai bine clasat și, în final, de kicker-ul cel mai slab clasat.
Două Perechi
Două Perechi este o mână care conține două cărți de un rang, două cărți separate de un alt rang și o carte de un al treilea rang (kicker). Se situează sub Trei de un Fel și deasupra Unei Perechi. Fiecare mână de Două Perechi este ierarhizată mai întâi în funcție de perechea cu cel mai mare rang, apoi de perechea cu cel mai mic rang și, în final, de kicker. Mâinile de Două Perechi care diferă doar prin simbol se află la egalitate.
O Pereche
O Pereche conține două cărți de un rang și trei cărți de alte trei ranguri (kickers). Se clasează sub Două Perechi și peste Carte Mare. Fiecare pereche One Pair este ierarhizată mai întâi în funcție de perechea sa, apoi în funcție de kickers, în ordine descrescătoare. Dacă doi jucători au aceeași pereche și aceiași kickeri, mâinile de poker sunt egale.
Carte Mare
Carte Mare (High Card) este numele oricărei mâini care nu se încadrează în nicio altă categorie. Cea mai slabă mână pe care o poți avea în poker, mâna High Card este clasată în funcție de cărțile sale, în ordinea de la cea mai mare la cea mai mică. Anumite jocuri au reguli specifice pentru mâinile High Card. În conformitate cu regulile low de la Deuce-to-Seven, o mână Seven-Five-high (7-5-4-3-2) este cea mai bună posibilă. Conform regulilor low de la Ace-to-Five, nu sunt posibile Chintele și Culorile, astfel încât mâinile cu High Card (5-4-3-2-A) sunt cele mai slabe.

Întrebări frecvente

Majoritatea formelor de poker nu iau în considerare simbolul ca factor în determinarea mâinilor. Pentru jocurile care pun o valoare pe simboluri, acestea sunt de obicei ordonate în felul următor: Spades (Pică), Hearts (Inimă Roșie), Diamonds (Romb), Clubs (Treflă). Dacă nu ești sigur că în jocul tău simbolul face o diferență, întreabă dealerul înainte de a începe să joci.
Jucând după reguli standard cu un pachet standard de cărți, Chinta Royală este cea mai bună mână din poker. Este formată din As, Popă, Damă și Valet, cărora li se adaugă un Zece - toate asortate. Desigur, nu strică niciodată să ceri clarificări înainte de a începe să joci.
În majoritatea versiunilor de poker, o mână de poker este un set de cinci cărți de joc, în conformitate cu regulile jocului. Fiecare mână de poker are un rang care este comparat cu celelalte mâini pentru a decide cine câștigă.
O culoare este o mână care conține cinci cărți asortate. Aceste cărți nu vor fi de rang secvențial; dacă ar fi așa, atunci ai avea o Chintă de Culoare. Culoarea se situează sub un full și deasupra unei chinte.
Cărțile sunt clasificate de la mare la mic: As, Popă, Damă, Valet, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 și As. Asul, care este de obicei considerat mare, poate fi mare sau mic, dar aproape niciodată ambele în aceeași mână.
Cea mai proastă mână de start depinde de numărul de persoane de la masă. În general, un 2-7 neasortat este considerată a fi cea mai proastă mână de start la poker. Cu 4 cărți necesare pentru o culoare sau o chintă și trăgând pentru a forma perechi mici, aceasta este pur și simplu o mână proastă.
Unul dintre cei mai importanți factori ai unei strategii puternice de poker este înțelegerea mâinii de start. Fără această înțelegere de bază, nu vei ști dacă să joci agresiv sau să joci în siguranță. De asemenea, ar trebui să joci pe termen lung, acolo unde este posibil – adică, ar trebui să iei în considerare cum ar putea evolua mâna ta de start pe măsură ce mâna progresează și să acționezi în consecință.
Scopul principal al pokerului este să câștigi fise. Nu există premii pentru jucătorul care câștigă cele mai multe pariuri sau pentru cei care sunt cei mai ambițioși atunci când joacă. Știind acest lucru, ar trebui să pui accent și mai mult pe importanța înțelegerii ierarhiei mâinilor de poker, să știi când să dai fold și când să joci.
Mâinile de poker sunt generate cu ajutorul unui algoritm computerizat, care garantează că cărțile distribuite sunt aleatorii. În Texas Hold'em poker, fiecare jucător primește două cărți cu fața în jos înainte de flop; în Omaha poker, fiecare jucător primește patru cărți cu fața în jos înainte de flop.
‘Dealer’s choice’ se referă la un joc în care dealerul desemnează varianta care urmează să fie jucată și stabilește miza. Acest lucru depinde adesea de numărul de jucători și va preciza orice variante speciale sau reguli neobișnuite în afara componentelor obișnuite ale unui joc de poker.